De ce noi

Abordarea alunitelor este standardizata. Un pacient este privit in primul rand in functie de tipul sau de piele (skin type) si de culoarea ochilor (a irisului); astazi se cunoaste faptul ca alunitele benigne, dar si tipurile de melanom cutanat, sunt toate rezultate din mutatii la nivelul unor gene diferite (pe care actioneaza factori declansatori, dintre care cele mai periculoase sunt radiatiile ultraviolete, B si A). Oamenii cu piele de tip I si II (skin type I si II), care nu au melanina multa in epiderm, au adesea ochi albastri sau verzi. Ei se numesc „melanocompromisi”. Daca pielea lor este „laptoasa”, ei sunt candidatii la a dezvolta cancer de piele, atat carcinom, cat si melanom. In al doilea rand, nu se poate examina dermatoscopic un profil individual, fara a se tine cont de cele de mai sus.

Citeste mai mult

Fiind cadre universitare cu experinta de peste douazeci de ani in diagnosticul dermatologic, lucrand de multi ani intr-o echipa antrenata cu cel mai bun dermato-patolog (Dna Conferentiar Dr. Mariana Costache), pacientul este privit prin prisma tuturor problemelor sale. Nu exista limita referitoare la numarul de afectiuni, caci de multe ori ele sunt corelate, pielea avand o importanta functie de semnal. Fisa interactiva a pacientului, pe care acesta o completeaza, este coroborata cu fisele individuale, completate de catre medici in timpul anamnezei (fisa de acnee, fisa de tumori, check-list pentru psoriazis, profilul paraclinic pentru bolile autoimune de tesut conjunctiv sau buloase etc). Dupa anamneza, pacientul este examinat dezbracat si complet, indiferent de motivul solicitarii consultului. Se emit toate diagnosticele clinico-evolutive si pacientului i se propune planul de explorare/tratament pentru toate problemele. Consutul primar are inclusa dermatoscopie simpla (fara stocare si transfer de imagine). Pacientul primeste rezultatul oricarei vizite in scrisoare electronica si primeste o adresa de e-mail pentru orice corespondenta viitoare.

Top-Derm Clinics® este un laborator unic in tara, prin acuratetea diagnosticului, echipamentele utilizate si rapiditatea rezultatului. Pentru "gold standardul" de diagnostic, adica certitudine, lucreaza o echipa medicala completa care este instruita in clincia dermatologica, histo-patologie in piele, imunohistochimie, imunofluorescenta directa cutanata si dermatoscopie digitala. Trebuie subliniat ca nu orice anatomo-patolog poate emite un diagnostic histo-patologic in dermatologie, sunt necesari minimum 10 ani de practica si de cunostinte clinice dermatologice ale anatomo-patologului. Pacientul primeste rezultatul prin e-mail in maximum 6 zile. Serviciul ofera si second-opinion histo-patologic, cu cazuri care provin din toate regiunile tarii, precum si coloratii speciale (inclusiv pregatirea lamelor pentru dozarea mutatiei BRAF V600).

Ideea laboratorului a venit cu practicarea de second opinion, multi ani: diagnostice incomplete, fara indici corect precizati, care au determinat tratamente inadecvate la caz.

Histo-patologia nu este un simplu domeniu de laborator. Ea presupune mai mult decat o simpla eprubeta introdusa intr-un aparat de la care astepti un raspuns. Inteligenta umana, stapanirea mai multor domenii si raspunderea medico-legala sunt esentiale.

Imunofluorescenta directa cutanata permite un diagnostic exceptional in maladiile buloase (pemfigus, dermatita herpetiforma, pemfigoid bulos, epidermoliza buloasa), in lupusul eritematos si in dermatozele de fotosensibilitate.

Citeste mai mult

Daca in anii ’70 marginea de securitate oncologica in suprafata era de 5 cm standard, astazi, ea se coreleaza cu indicele de grosime tumorala in melanom (indicele Breslow) si difera in functie de melanomul in situ sau invaziv. In clinica se practica excizie in doi timpi, prima cu margine ingusta, iar reexcizia in functie de indicele Breslow. In arii dificile anatomica sau la dimensiuni mari ale tumorilor, se practica un abord chirurgical individualizat.

Urmarirea pacientului cu melanom deja operat consta in palparea ganglionilor, verificarea aspectului cicatricei exciziei melanomului primitiv, dermatoscopie pentru nevii atipici concomitenti, dozarea LDH sangvin in stadii avansate.

Echipa detine experienta in tratamentul melanomului metastatic cu Vemurafenib, dar si al carcinoamelor bazocelulare gigante cu Vismedogib.

Citeste mai mult

Comunicarea pacientilor cu medicii se poate face prin e-mail, intr-o relatie personalizata. Nutrim convingerea ca obtinerea compliantei tratamentului provine din intelegerea bolii si a medicatiei prescrise. Pacientii primesc rezultatul analizelor prin e-mail si uneori continuarea tratamentului, atunci cand nu se mai gasesc in tara. Telemedicina permite monitorizarea, de pilda a acneei, prin imagini digitale furnizate de catre pacient, in scopul de a nu-si intrerupe tratamentul.

Oferim confidentialitate absoluta. Nici o data a vreunui pacient nu este niciodata utilizata, in nici o circumstanta. TOP-DERM® este operator de date cu caracter personal, cu pastrarea absoluta a confidentialitatii asupra identitatii si dosarului medical. Asa se explica de ce pacientii nostri care revin dupa 10 ani pentru alte suferinte dermatologice, gasesc istoricul complet al tuturor suferintelor anterioare.

Prin completarea fisei de acnee, pacientului i se stabileste profilul psihologic, in scopul adaptarii tratamentului (bland sau puternic) si a obtinerii compliantei acestuia la tratament, care uneori presupune durata. Nu suntem adeptii unor peelinguri agresive, soldate de multe ori cu cicatrici si hiperpigmentari reziduale. Inflamatie a unitatii pilo-sebacee, acneea nu este o boala, mai ales in randul adolescentilor, ca urmare a numarului foarte mare de cazuri care apar anual in intreaga lume. Insa, in momentul in care devine vizibila, produce o afectarea psihologica cu scaderea stimei de sine, tratamentul este obligatoriu. La tratamentul medicamentos (antibiotic local si general/Roaccutane) in clinica se asociaza un tratament modern local, de curatire, seboreglare si peeling fructat, care grabeste vindecarea. Unele forme necesita interventie laser.

Experienta se dobandeste in ani de zile de munca, iar dublata de rabdare si de aprofundarea noutatilor in domeniu, face ca acest serviciu de second opinion sa fie capatul terminal pentru pacienti care alearga din medic in medic, incercand diverse tratamente. Experienta confera siguranta diagnosticului, insa si tratamentul trebuie sa fie modern si adaptat cazului.
TOP-DERM® ofera clinic o relatie personalizata, in care pacientul are un istoric computerizat al vizitelor. Sunt luate in calcul toate problemele la prima vizita, deoarece de multe ori au venit pacienti pentru eczema, de pilda si li s-a descoperit un cancer de piele, la examenul clinic general. Personalul nu se grabeste si este inalt calificat. Pacientului i se explica procedeele alese pentru tratament si semneaza consimtamantul informat pentru fiecare procedura in parte.

Utilizam laser CO2 Lumenis pentru tratamentul tumorilor, echipament Ellman de radiofrecventa, dermatoscoape Heine Delta 20 si tehnologie Nikon D90 pentru captare/stocare a imaginii, PUVA general si UVA localizat Waldmann, lupe de examinare Lumio, patchtestare IQ UltraPatch test Chambers, pansamente hidrocoloide Hartmann, fire Vycril de sutura, instrumentar chirurgical Esculap, Linie de prelucrare histo-patologica automata complet echipata Leica (adaptata si pentru imunohistochimie si pentru imunofluorescenta directa cutanata).

Citeste mai mult
La clinica TOP-DERM® va oferim un serviciu medical de 5 stele, intr-un ambient elegant, intr-o relatie personalizata, in care pacientul este grija noastra. Relatia noastra incepe prin completarea fisei interactive a pacientului si sfarseste, de cele mai multe ori, printr-o felicitare de sarbatori sau prin consultarea rudelor pacientilor nostri.